varendhuisje.nl

Hieronder vermelden wij ons boordreglement met aanvullende boekingscondities.

CONDITIES VAKANTIE VERHUUR

Reservering 'Varende Huisjes van Friesland'
Op al onze aanbiedingen en overeenkomsten zijn de algemene voorwaarden van de HISWA vereniging van toepassing, deze kunt u downloaden vanaf onze service pagina.

Dit HouseYacht is standaard voorzien van VaarService
Een Schipper vaart naar de door uw gewenste locatie(s) en gaat na het afmeren van boord, zodat u heerlijk zorgeloos kunt genieten van deze bijzondere belevenis op de Friese meren.

Daarnaast adviseren wij om bij ons een bijbootje -zeilboot of sloepje- te reserveren. (tijdig en op aanvraag) Deze meren wij voor u af bij de het HouseYacht. Zo kunt u bijvoorbeeld heerlijk onafhankelijk over het water door de natuur 'cruisen' en dorpjes bezoeken.

Als aanvullende service bieden wij de volgende opties:
 • De Varende Huisjes zijn het gehele jaar in de vaart!
 • Arrangementen Luxe - Bed & Breakfast De Friese Meren
 • Week tarief is inclusief één locatiewissel
 • Wij meren het HouseYacht voor u af op een door u gewenste locatie. Vanzelfsprekend varen u en uw gasten mee naar de bestemming.
Tarieven
Wij hebben transparante prijzen. Geen verborgen extra kosten, eenvoudig te berekenen en wij hanteren geen seizoenstarieven. Het tarief is inclusief één 'locatiewissel' afmeerplaats (vrije ligplaats zonder havengelden) in een straal van 10 km rondom Terherne. Onze tarieven zijn exclusief brandstof, sluis-, haven- en liggelden, huur van bedden-linnengoed - tenzij anders vermeld. Voor opties en arrangementen gelden speciale tarieven. Het schoonmaken is bij de huurprijs inbegrepen.
Schoonmaak
Het schip dient zowel binnen als buiten altijd netjes (bezemschoon) achter gelaten te worden. Vaatwas schoon en opgeborgen in de kastjes. Bij het inleveren van een slordig en/of abnormaal vuil schip kunnen wij u maximaal € 125 in rekening brengen.
Beddengoed
Ligt u liever onder uw eigen beddengoed? Dan adviseren wij u om dit mee te nemen. U verzorgt dan zelf bedlinnen, kussens, kussenslopen, slaapzakken of dekbedden en handdoeken. Tegen een vergoeding per persoon kunt u ook schoon beddengoed en handdoeken bij ons huren.
Haven
De vaste ligplaats van de Varende Huisjes is het Friese dorpje Terherne nabij het Sneekermeer. Deze ligplaats is bij ons tarief inbegrepen. Indien u gebruik maakt van onze VaarService en van bestemming/locatie wisselt, dan zult u onderweg overal aanlegplaatsen in en buiten jachthavens tegenkomen. U betaalt dan liggeld aan de havenmeester van de gemeente of haven.
Vaargebied en regels
Omdat wij uitsluitend met VaarService verhuren heeft u geen vaarbewijs nodig zodat u zorgeloos kunt genieten van uw bijzondere belevenis aan boord. Wel is het leuk en soms erg handig de verkeers- en beleefdheidsregels op het water te kennen.
Alcohol
Omdat wij uitsluitend met VaarService verhuren kunnen onze gasten heerlijk genieten van een drankje. Indien u een eigen bijbootje meeneemt of bij ons huurt, dan dient u alcoholvrij te varen. De wettelijke grens op het water ligt op 0,5 promille. Schade welke toegebracht door overmatig alcoholghebruik wordt 100% op u verhaald. Er wordt gecontroleerd, de boetes zijn hoog!
Windkracht
Wij varen alleen t/m windkracht 4. Waait het harder? Dan is er altijd eerst overleg met onze Schipper.
Huisdieren en roken aan boord
Huisdieren aan boord zijn niet praktisch en derhalve zonder overleg niet toegestaan. Binnen is roken niet toegestaan.
Inventaris
Standaard zijn onze HouseYachts zeer compleet en luxe uitgerust. U krijgt bij reservering een inventarislijst. Deze bevindt zich ook aan boord.
Aantal opvarenden
Het ScheepsHuisje is goed voor een zeer aangenaam verblijf van 1 tot 10 personen. Het ScheepsHuisje beschikt echter over 4 vaste comfortabele slaapplaatsen wat eenvoudig is uit te breiden tot maximaal 6 personen. De ruimte per persoon aan boord is uiteraard afhankelijk van het aantal opvarenden, hun leeftijd en grootte. Overnachten met meer dan 6 personen is bespreekbaar maar gaat ten koste van uw comfort.

Elektra

Elektra (aansluiting) is gratis bij de vaste ligplaats. Het schip heeft een 'stand alone' Victron elektra systeem (220/24v). Hiermee bent u ook zonder walaansluiting verzekerd van voldoende elektra aan boord. Afhankelijk van het gebruik zal een display op het dashboard tijdig aangeven wanneer u de accu's / omvormer moet bijladen middels varen of walstroom. Voor het gebruik van walstroom op een andere locatie kan het zijn dat hier kosten voor worden berekend.
Drinkwater
Bij aanvang van de huurperiode beschikt u altijd over een volle tank. Wanneer u drinkwater tankt kan het zijn dat hier kosten voor worden berekend. Informeer altijd vooraf wat de mogelijke kosten zijn. Dit kan per locatie verschillend zijn.
Brandstof
Bij aanvang van de huurperiode is de brandstoftank (diesel) altijd vol. Als extra service tanken wij bij terugkomst het HouseYacht voor u. De brandstofkosten zullen dan met u worden verrekend. Wij rekenen met u af op basis van motor-uren tegen een gemiddeld gebruik per motor-uur en dieselkachel verbruik. Vanzelfsprekend mag u ook zelf de dieseltank vol afleveren bij terugkomst.
Betaling
U betaalt uw verblijf in twee termijnen. Betaling huursom: 50% na reservering, 50% uiterlijk 4 weken voor aanvang huurperiode. Betalingen geschieden bij voorkeur per bank, tenzij anders overeen gekomen. Indien u reserveert binnen twee maanden voor aankomst, dient het gehele bedrag in een keer te worden voldaan.
Borg en verzekering
Schade kent een eigen risico per schadegeval bij casco- en WA-schade en bij vermissingen. Deze wordt afgedekt door uw borgsom, welke € 750,00 bedraagt. Wanneer de schade aan u te wijten is, zal het schadebedrag in mindering worden gebracht van de borgsom. Het HouseYacht is all-risk verzekerd met een eigen risico van uw borgsom. Niet gemelde schade, en/of vermissingen vallen buiten het eigen risico en worden voor 100% in rekening bij de huurder gebracht. Bekeuringen en schade door grove nalatigheid e.d. wordt u aansprakelijk gesteld voor het gehele bedrag, zij het direct, indirect, of voor vervolgschades. U dient zich te allen tijde te houden aan de aanwijzingen van onze bemanning, havenmeester, politie en bevoegde waterwegbeheerders. U krijgt de volledige borgsom terug bij schadevrije en schone teruggave van het ScheepsHuisje.

DOWNLOADS

 1.    HISWA Algemene voorwaarden Huur en verhuur vaartuigen
 2.    HISWA Deutsch Mietbedingungen für Wasserfahrzeuge
 3.    HISWA Englisch Terms & Conditions
 4.    HISWA Varen met Schipper Algemene voorwaarden

TIPS EN ADVIEZEN


Nieuw: LIVE chat (rechtsonder)

 Vaart U met ons mee via
 Instagram | Twitter | Facebook


MARINA BEACHCLUB 'DE FRIESE MEREN'
Adres      Jelle-paad 1-2, 8493 RG Terherne
E-mail    
Telefoon
+31 (0) 85 483 2142
alleen per telefoon bereikbaar als de Beachclub geopend is, zie actuele openingstijden

ScheepsHuisje Friesland

Het ScheepsHuisje ligt afgemeerd in een natuurlijke omgeving in Terherne (kaart) bij het Sneekermeer en de Terhernster Poelen.

Een schitterende locatie in het watersporthart van Fryslân nabij Sneek, Grou en Terherne, Eiland in de Friese MerenScheepsHuisje Friesland

Bijzonder overnachten? Dit kan bij ons al vanaf slechts één overnachting, dag of dagdeel
 • Trouwen? Het ScheepsHuisje bieden wij aan als uw unieke bruidssuite!
 • Iets te vieren? Verras uw vrienden!
 • fiets - vaarvakanties
 • Schipper Service, wij varen met u !
 • dé uniek varende hotelsuite
 • originele Bed & Breakfast arrangementen
 • vergader- & presentatie locatie
 • asverstrooiing
 • dag (deel) vaarcruises
 • culinaire proeverijen
 • bezoek Kameleon eiland Terherne
 • eetcafé & restaurant arrangementen
 • verhuur motorbootjes, sloep en zeilboten

Bekijk hier onze arrangementen en 'huistips'.

ScheepsHuisje Friesland

Het ScheepsHuisje werkt met exclusieve Huispartners en is
lid van de HISWA vereniging.

 • winderig dagje #herfststorm #sneekermeer onderweg naar nieuwe #huishaven #joure https://t.co/vrewyIYKSA 13-09-2017 om 18:35
 • https://t.co/csaYxdFI0n 13-09-2017 om 09:35
 • https://t.co/4xGJmwZQkd 13-09-2017 om 09:33