vaarhuis.nl

Vernieuwde website 2019

Voor actuele overnacht tarieven, arrangementen, de nieuwste cruises, culinaire vaartochten, plattegronden, foto's, filmpjes en gedetailleerde informatie over onze locaties in Friesland:

BEZOEK ONZE NIEUWE SITE VAARHUISCRUISES.NL

NIEUW | LUXE CRUISE ARRANGEMENTEN

- vanaf 2019 organiseren we, naast losse hotel | b&b overnachtingen, ook losse cruises over de Friese Meren. Optimaal genieten. U heeft keuze uit 3 tot 7 daagse cruises. Lees meer op de nieuwe website en reserveer snel, de cruises zitten het snelst vol.

VAARTOCHT: uw 'cruise avontuur' is altijd inclusief een RETOUR vaartocht met uw VaarHuis van en naar uw inchecklocatie.

Verras jij je partner, familie of vrienden? Welkom aan boord bij VaarHuis Cruises & Vakanties. Uw luxe varend Hotel | B&B | Varend vakantieverblijf óp de Friese Meren met keuze uit maar liefst vijf cruise terminals: Joure, Akkrum, Langweer, Broek en Terherne.

HUISHAVENS
BEKIJK hier het overzicht met foto's, filmpjes en google maps kaartje:    

MEER INFO VAARHUIS LOCATIES
Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

Het ultieme vakantiegevoel!

U kan nu al reserveren voor het nieuwe seizoen! Vanaf 1 maart 2019 is de VaarHuis vloot weer vol in de vaart en verwelkomen wij onze gasten met veel plezier aan boord. Advies i.v.m. populariteit, reserveer op tijd.

OVERNACHT ARRANGEMENTEN 2019

- basis 'Short Stay' tarieven zijn altijd per persoon per nacht op basis van logies.
- Voor kinderen tot 12 jaar, u wilt een langer (vakantie) verblijf of bij groepen zijn speciale tarieven op aanvraag.
________________________________________________

FRIESE MEREN | HUISHAVEN ARRANGEMENT

- € 69,50 per persoon per nacht, aankomst maandag t/m donderdag
- € 79,50 per persoon per nacht, aankomst vrijdag t/m zondag
- € 89,50 per persoon per nacht, luxe VaarHuis
Overnachting aan boord van een VaarHuis, aangemeerd op locatie bij één van onze sfeervolle HUISHAVENS op basis van logies. (geen ontbijtservice of vaararrangement)

FRIESE MEREN | ONTBIJT ARRANGEMENT

Aanvullend tarief bij HUISHAVEN arrangement
- € 13,50 per persoon, luxe ontbijt
Overnachting aan boord van een VaarHuis, aangemeerd op locatie bij één van onze sfeervolle HUISHAVENS u krijgt het ontbijt op de meeste locaties aan boord bezorgd. (zonder vaararrangement)

FRIESE MEREN | optioneel (aanvullend) VAARARRANGEMENT

Aanvullend tarief bij HUISHAVEN arrangement
- € 39,75 per persoon, minimaal twee personen, varen met meer personen is een aantrekkelijk groepstarief op aanvraag. Aanvullend bij uw originele overnachting bieden wij u een bijzondere belevenis, een losse vaartocht met onze 'Huis-Schipper'. Een door onze gasten zeer gewaardeerde vaartocht met uw VaarHuis over de Friese Meren. (± 60 minuten, afhankelijk van de weersomstandigheden)

'BUITENGAATS' OP HET WATER OVERNACHTEN
______________________________________________________________

NIEUW | LUXE CRUISE ARRANGEMENTEN

- vanaf 2019 organiseren we ook losse cruises over de Friese Meren. Keuze uit 3 tot 7 daagse cruises. Lees meer op de nieuwe website.

VAARTOCHT: uw 'cruise avontuur' is altijd inclusief een RETOUR vaartocht met uw VaarHuis van en naar uw HUISHAVEN.

U vaart niet zelf, wij varen u!
Bijzonder overnachten op het VaarHuisje
Uw Luxe Cruise arrangement is in Friesland altijd ontzorgd en inclusief de unieke VaarService. Onze crew vaart u met de 'Huis-Schipper' naar de 'huishaven' locatie. Na het aanmeren gaat de schipper, tevens uw gastheer, van boord en komt terug wanneer u teruggevaren wordt naar onze HuisHaven.

*) Vanwege de populariteit zijn de cruise arrangementen beperkt beschikbaar.
CREW ADVIES: reserveer op tijd!

- € 32,50 per persoon. 3-GANGEN DINER. Optioneel bij het LUXE CRUISE arrangement. Heerlijk aangemeerd aan de oever dan is dineren op deze unieke locatie een echte aanrader! Bij het hoofdgerecht kun je kiezen tussen vis of vlees. Vanzelfsprekend kunt u hier ook prima à la carte luchen en dineren. Bijzonder overnachten op het VaarHuisje

Gratis OV-dagkaart bij uw verblijf

Tijdens uw verblijf, vraag naar de gratis FryslânCard! U geniet bij ons van een speciale OV-dagkaart, gratis reizen met bus/trein van Arriva.

U overnacht éxclusief in onze fraaie 'HuisHaven', zie de arrangementen. Wilt u met uw VaarHuis een vaararrangement boeken of unieke Cruise voor een overnachting 'buitengaats', zie hiervoor onze meest populaire arrangementen op deze pagina of Download de informatie PDF.

Tarieven per persoon

Onze tarieven zijn per persoon en hiervoor verblijft u aan boord van een volledig ingericht varend huis waarin het u aan niets ontbreekt! Van 2 personen tot aan grotere gezelschappen, vanaf één nacht heet de crew u al welkom.

De crew past, in overleg met de gasten, het aantal benodigde VaarHuisjes hier op aan. Flexibel, de gast is Koning!

Ontbijt

Het ontbijt wordt op een persoonlijke wijze verzorgd en bij de meeste HuisHaven locaties aan boord bij u bezorgd.

Geen vaarbewijs of ervaring nodig, wij varen u!

U vaart niet zelf, uw verblijf in Friesland is altijd 'ontzorgd' en inclusief onze unieke VaarService. Na het afmeren gaat de schipper, tevens uw gastheer, van boord en komt terug wanneer u verplaatst wordt met deze uniek varende vakantie verblijven. Wil je niet varen maar gewoon een huisje op het water huren? Het VaarHuis wordt voor je aangemeerd op de gewenste locatie of je kunt kiezen voor een verblijf bij één van onze cruise terminals in Joure, Akkrum, Langweer of Terherne.
 • CREW TIP: Huur bij uw VaarHuis een fiets, luxe sloep of zeilboot (valk).
Bijzonder overnachten op het TinyHouseboat

Uniek voor vriendengroepen, families of teamuitje!

Waar kun je comfortabel en vooral origineel overnachten en met meer gasten in één accommodatie op het water genieten van een bijzondere belevenis? In Friesland! Vele enthousiaste vriend/vriendinnen uitjes en gezelschappen gingen u voor. Niet gescheiden, zoals in een doorsnee hotel in diverse kamers, maar gezellig met alle gasten aan boord van een VaarHuis bij één van onze fraaie locaties aan De Friese Meren.

Kinderen tot 12 jaar of groepen krijgen - afhankelijk van het gekozen arrangement - een speciale korting. Uw arrangement reserveren? Dat kan bij ons persoonlijk per e-mail of stuur een berichtje via de Chat Service. Vragen? Onze crew staat u graag te woord en heet u van harte welkom aan boord.

Genieten in Friesland... Oant sjen!

HUISHAVENS "DE FRIESE MEREN"
Telefoon +31 (0) 85 483 2140 - Wij zijn BEPERKT telefonisch bereikbaar. Dagelijks zijn we wel per e-mail bereikbaar of stuur ons gerust een berichtje via de Chat Service (rechtsonder)
E-mail    

Stap aan boord met ons via:
INSTAGRAM | FACEBOOK | TWITTER

Bijzonder overnachten op een TinyHouseboat

Combineer uw verblijf met onze gastvrije horeca locaties

Romantisch, actief, avontuurlijk of zomaar even een ‘Zen’ moment. Even ontsnappen aan de dagelijkse drukte? Je hebt het al door, de Friese Meren arrangementen zijn bijzonder veelzijdig, gastvrij en servicegericht.

Hét complete vakantiegevoel begint tijdens je verblijf direct in één van onze sfeervolle huishavens in Joure, Akkrum, Sneek of Terherne!

Bijzonder overnachten op een varende bungalow

Huisdieren

In de VaarHuizen zijn huisdieren niet toegestaan en willen we ook graag huisdier vrij houden. Dit i.v.m. hygiëne normen en het (mogelijk) onpraktische op een boot. Deze keus is voornamelijk gemaakt door eigenaren van onze schepen omdat we ook veel aanvragen krijgen voor mensen met allergieën. Voor deze gasten moeten we kunnen garanderen dat er geen huisdier aan boord is geweest. Wij vertrouwen op uw begrip.
Bijzonder Kameleon arrangement met het VaarHuis
 • Huur bij uw Tiny House Boot een fiets, luxe sloep of zeilboot (valk). Als u te gast bent bij ons krijgt u bij de partners van de bootverhuur 10% korting.
 • Bruidssuite arrangement op locatie, vraag naar de mogelijkheden.
 • Eén of meer overnachtingen (met luxe LifeStyle ontbijt) is ook mogelijk op andere locaties dan onze Marina of Picknickers! vraag naar de mogelijkheden.
 • Niet overnachten maar met een gezelschap een dagje verblijven met vaartocht op het VaarHuis, Welkom!
Bijzonder overnachten op het ScheepsHuisje

TROUWEN

Het VaarHuis is dé meest originele (varende) bruidssuite van Friesland!

 • In Friesland trouwen - op locatie -en na het feest slapen aan boord in de bruidssuite?
 • Elkaar het ja-woord geven op een unieke locatie? Vraag er naar!
 • Overnachten in de bruidssuite op het VaarHuis buitengaats afgemeerd?
 • Na het uitgebreide ontbijt aan boord nog een 'belevenis rondvaart' met gasten?
 • Interesse? Informeer bij ons naar de vele unieke mogelijkheden!
Bijzonder overnachten op het BootHuisje

WIN EEN GRATIS RONDVAART - een unieke kleurplaat actie

Speciaal voor onze jongste gasten, download hier de ScheepsHuisje Kleurplaat (wedstrijd) en win een GRATIS RONDVAART avontuur inclusief bezoek aan Kameleon Eiland in Terherne. Bijzonder overnachten op de varende woonboot

GENIETEN bij KAMELEON - unieke teambuilding of gezinsuitje

Een compleet verzorgde dag aan boord van het Varende Zomerhuisje van de Burgemeester van het Kameleondorp met ONBEPERKT TOEGANG tot het avontuurlijke Kameleoneiland & meer! Uitermate geschikt voor het gezin maar ook een zeer geslaagde teambuildings combinatie! Het ZomerHuisje van de Burgemeester en Kameleon, dat betekend avontuur!

Kameleon Terherne is de beste kinderattractie van Fryslân, ga je mee op Expeditie?
VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN.


"Wat is dat nou!" Gerben keek raar op toen hij een vlaggenmast voorbij zag varen over de poelen van Terherne. Het zou zomaar een nieuw Kameleonavontuur kunnen zijn wat jezelf kunt beleven. Samen het varende vakantiehuisje van de Burgemeester van Kameleondorp, hét (VIP) VaarHuis, biedt Kameleon Terherne nog meer unieke mogelijkheden!

Nu nog completer en de nieuwe trend: Eten & Spelen voor het hele gezin, zowel bij mooi & slecht weer! Nieuw: Pratende melkbussen vertellen het dorpsmysterie. Doe mee en vaar met jouw VaarHuisje naar het avontureneiland. Daarna zelf met de hele familie pannenkoeken bakken bij café Vrolijk.

Hier een selectie van de avontuurlijke mogelijkheden:

 • Rondvaart met hét varende huisje van Friesland
 • Na de rondvaart de Kameleon boerderij en/of het avonturen eiland bezoeken?
 • Of ga je mee met Hielke en Sietseop op de nieuwste expeditie naar het Zwarte Goud?
 • Natuurvaart met de boswachter, de Kameleon en het VaarHuis
 • Op verzoek; koffie/thee ontvangst, lunch verzorging, warme hap, broodje knak etc.
 • groeps- en school- en op maat gemaakte bedrijfsarrangementen op aanvraag
 • Interesse? Informeer bij ons naar de vele unieke mogelijkheden!
Bijzonder overnachten op een Tiny Houseboot

Staat uw idee hierbij?

Een schot voor de boeg... ook mogelijk:

 • Bedrijfsarrangenten i.s.m. onze HUISHAVENS
 • Team of familie uitjes
 • BBQ arrangement inclusief vaartocht?
 • FietsCruise, een fiets/vaar beleving met uw partner, vrienden of familie!
 • Volledig verzorgde Dag(deel) vaartochten
 • Vergader- of presentatie locatie
 • Asverstrooiingen
Staat 'uw koers' er niet bij, en wilt u wel een ankertje uitgooien?
Neemt u dan gerust contact met ons op.

Nieuw: LIVE chat (rechtsonder)

 Vaart U met ons mee via
 Instagram|Twitter|Facebook

Plattegronden, locaties, arrangementen
BEKIJK:    
MEER INFO OVERNACHTINGEN 2019

E-mail    
WhatsApp
+31 (0) 611 37 4112
Telefoon : +31 (0) 85 483 2140

Beperkt bereikbaar per telefoon. Dagelijks tussen 9 - 11 uur en 18 - 19 uur.

Voor vragen of reserveringen is onze crew wel dagelijks bereikbaar via e-mail of stuur gerust een berichtje via WhatsApp of de Chat Service. (zie rechts onderaan)

LET OP: e-mails met afzender hotmail komen helaas (te) vaak in ongewenste e-mail terecht en worden niet gelezen, ook als wij uw hotmail afzender beantwoorden gebeurt dit en verdwijnt het in uw ongewenste mailbox, wij hebben hier geen invloed, ADVIES: gebruik altijd het GASTENFORMULIER of stuur een chatbericht (rechtsonder)

ScheepsHuisje Friesland

De VaarHuizen liggen aangemeerd op fraaie locaties in Friesland.
Zie HuisHavens "De Friese Meren".

Origineel overnachten?
Dit kan bij ons al vanaf slechts één overnachting, dag of dagdeel

 • wilt u een Kadobon geven? Vraag er naar!
 • iets te vieren? Verras uw vrienden!
 • het Vaarhuis is dé unieke bruidssuite!
 • private dinner cruise arrangementen
 • high tea - wine - tapas arrangementen
 • fiets - vaarvakanties
 • Schipper Service, wij varen met u !
 • originele Bed & Breakfast arrangementen
 • vergader- & presentatie locatie
 • asverstrooiing
 • dag (deel) vaarcruises
 • culinaire proeverijen
 • verhuur motorbootjes, sloep en zeilboten

Bekijk hier onze arrangementen